Nadat Willemijn van Benthem (1972) was afgestudeerd aan de Hogere Hotelschool, besloot ze haar hart te volgen en post-hbo cursussen Journalistiek Schrijven in Utrecht te volgen. Ze werkte een jaar als PR medewerker voor de AWV en vond toen een baan als redacteur voor Quote Finance en Safe. Na zes jaar besloot ze als freelance journalist door te gaan en schreef ze voor onder andere NRC Handelsblad (gedurende twee jaar de wekelijkse rubriek De Aankoop), Safe, Brookz, Elegance, Pink Ribbon, ELLE, Glamour en Onze Wereld en gaf ze cursussen creatief en journalistiek schrijven. Haar specialismen: arbeidsmarkt, carrière, ondernemen, personal finance, duurzaamheid, human interest/lifestyle en interviews. De rode draad in haar werk: achterhalen wat mensen beweegt, waar hun passies liggen. Na weer zes jaar is Willemijn een nieuwe uitdaging aangegaan. Sinds 1 januari 2013 werkt ze als PR adviseur bij SOS Kinderdorpen, en is ze gestopt met haar (freelance) journalistieke werkzaamheden.  
 
Boekpublicaties:
In 2005 verscheen haar debuut Bekend met kanker bij Uitgeverij Archipel, (1e druk augustus, 2e druk oktober). Hiervoor interviewde zij vijfentwintig bekende Nederlanders en Belgen over hun ervaringen met kanker, zoals Rudi van Dantzig, Huub van der Lubbe en Chazia Mourali. Fotografe Marleen Daniëls maakte de fotoportretten. Aan dit boek werkten de geïnterviewden, fotografe en auteur om niet mee: de opbrengsten (40.000 euro) gingen in hun geheel naar KWF Kankerbestrijding.
 
Haar tweede boek Succes voor morgen werd in 2007 uitgegeven door Uitgeverij Inmerc. Daarvoor interviewde zij twintig topondernemers zoals Jan Aalberts, Marlies Dekkers, Eugène Roorda, Annemarie van Gaal en Marcel Wanders. In het boek spreken ze over succes, maar leggen ze ook hun ziel bloot over onmacht, frustraties en hun zoektocht naar geluk. De fotoportretten zijn gemaakt door Tessa Posthuma de Boer.
 
In juni 2008 kwam Vrouwe Fortuna uit bij Uitgeverij Archipel dat Willemijn samen met Fidessa Docters van Leeuwen schreef. Het duo sprak uitgebreid met dertig vrouwen tussen de 10 en 100 jaar, zoals Hedy d'Ancona, Nienke Römer, Iteke Weeda, Patricia Steur en Karin Giphart. Thema: waar wordt de vrouw nu gelukkig van?
 
In september 2011 kwam CEO me van de drukpers, dat Willemijn schreef en uitgaf met collega-journalist Mirjam van Immerzeel: Handboek voor ambitieuze vrouwen - en mannen. Hiervoor voelden de auteurs topvrouwen én topmannen stevig aan de tand, zoals Marike van Lier Lels, Jan Kalff, Joanne Kellermann, Hélène Vletter, Karel Vuursteen, Cees van Lede, Morris Tabaksblat, Pauline van der Meer Mohr. De auteurs richtten ook de nieuwssite www.ceome.nl op, behorende bij het boek.
 
 
Foto Willemijn: Anne van Gelder
 
Contact