CEO ME Handboek voor ambitieuze vrouwen - en mannen (2011)
In september 2011 kwam het nieuwste boek van Willemijn van de drukpers, dat zij schreef, produceerde en uitgaf met collega-journalist Mirjam van Immerzeel: CEO ME Handboek voor ambitieuze vrouwen - en mannen. Hoe kom je aan de top? Welke wegen moet je bewandelen? Waar moet je netwerken en waar juist niet? Welke valkuilen kun je omzeilen? Hiervoor voelden de auteurs topvrouwen én topmannen stevig aan de tand, zoals Marike van Lier Lels, Jan Kalff, Joanne Kellermann, Hélène Vletter, Karel Vuursteen, Cees van Lede, Morris Tabaksblat, Pauline van der Meer Mohr. Het boek is geschreven als een reportage, om alle avonturen die de auteurs tijdens deze zoektocht maakten, te delen met de lezers. Om zelf ook een ambitieuze stap te zetten, besloten Mirjam en Willemijn het boek zelf uit te geven (bestellen?) onder de naam MissChief Journalistieke Producties. Zie ook www.ceome.nl
 
De pers over CEO ME:
“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen, maar juist een boek over mensen” en “Van Benthem en Van Immerzeel kunnen op termijn wel eens meer goeds voor de vrouwenzaak hebben gedaan dan alle convenanten bij elkaar waarin bedrijven stellig beloven meer vrouwen aan te nemen” (Management Team).
“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudende adviezen genoeg in dit boek” (NRC Handelsblad).
 
Vrouwe Fortuna (2008)
Met Fidessa Docters van Leeuwen interviewde Willemijn dertig vrouwen tussen de 10 en 100 jaar oud over onderwerpen als liefde en relaties, ouders, levenshouding, uiterlijke schoonheid, werk en moederschap. De geïnterviewden zijn bekend en onbekend, groen en grijs, zoals Hedy d'Ancona, Nel Lucker, Nienke Römer, Iteke Weeda, Patricia Steur en Karin Giphart. Openhartig vertellen ze over hun levensloop, de keuzes die ze maakten en de ervaringen die hen gevormd hebben. Tezamen maken zij Vrouwe Fortuna tot een uitgesproken, veelzijdig en rijk geschakeerd portret van de vrouw anno 2008. Vrouwe Fortuna wordt uitgegeven door Uitgeverij Archipel. Lees hier de eerste publicatie over Vrouwe Fortune op het web.
Vrouwe Fortuna ligt sinds 3 juli in de boekhandel.  (Uitgeverij Archipel, ISBN: 04341077087-8, 17,95 euro). Klik hier om het boek te bestellen of hier voor het persbericht
 
Lancering Vrouwe Fortuna in Hotel Pulitzer
 
Op woensdag 2 juli reikte uitgever Petra Rijkelijkhuizen in Hotel Pulitzer het eerste exemplaar uit van Vrouwe Fortuna aan de auteurs Fidessa Docters van Leeuwen en Willemijn van Benthem.
De pers over Vrouwe Fortuna:
De Telegraaf, 25 juli 2008: ‘Een intrigerend boek’
Esta, juli 2008: ‘Geen jubelverhalen, maar een eerlijk kijkje in de keuken.’
De Culiklapper van Ron Blaauw (2007)
Door Hans van Walbeek, Will Janssen, Joyce Huisman en Willemijn van Benthem
In de serie chefboeken is het nu de beurt aan chefkok Ron Blaauw. Zijn kookboek is een culiklapper geworden waarin verschillende aspecten van zijn met twee Michelinsterren bekroonde restaurant aan de orde komen, waaronder het verhaal van de ondernemer achter de onderneming, geschreven door Willemijn van Benthem. En ook: prachtige foto's en heerlijke recepten, familieverhalen maar ook een duelinterview tussen Ron Blaauw en Louis van Gaal, vertellingen over Blaauw & Keukengerei en meer interessante Blaauw-zaken.
Dit boek is uitgegeven door
Uitgeverij Inmerc
Succes voor morgen, topondernemers aan het woord (2007)
Wat maakt een topondernemer tot een topondernemer? Waarom weet de een van zijn bedrijf of team een enorm succes te maken, terwijl de ander nooit boven het gemiddelde uitkomt? Is het een kwestie van geluk? Talent? Prioriteiten leggen? Opleiding? Hard werken? Achtergrond? En is het nu makkelijker om als zelfstandige te slagen dan vroeger?
In twintig openhartige interviews met journaliste Willemijn van Benthem onthullen bekende Nederlandse ondernemers het geheim van hun succes, maar tonen ze ook hun onzekerheden. Van Benthem voerde gesprekken met o.a. Jan Aalberts (Aalberts Industries), Marlies Dekkers (Undressed Unlimited), Aad Ouborg (Princess), Annemarie van Gaal (AM Media), Willemijn Verloop (WarChild), Roland Kahn (CoolCat) en Marcel Wanders (o.a. Moooi Design). Ze vroeg hun naar hun inspiratiebronnen, hun pieken en dalen, hun dromen en toekomstvisies. Van Benthem ontdekte de aanstekelijke energie en motivatie van onafhankelijke geesten en besloot prompt ook als zelfstandige aan de slag te gaan.
Fotografe
Tessa Posthuma de Boer legde de geïnterviewden vast in prachtige zwart-wit portretten. Dit boek is uitgegeven door Uitgeverij Inmerc
De pers over Succes voor morgen:

Emily Nobis in Opzij, september 2007: "Hét succesrecept voor ondernemers biedt dit boek natuurlijk niet; wel het nodige inzicht."

Sprout, september 2007: "Het boek geeft een andere, zeer inspirerende kijk op topondernemers."

Rentsje Gruyter in Elsevier, week 39 2007: "De energie en het enthousiasme van de geïnterviewde ondernemers spatten van de pagina's af."
 
Boeken
Bekend met Kanker, uitgeverij Archipel (2005)
Voor dit boek heeft Willemijn van Benthem vijfentwintig bekende Nederlanders en Belgen geïnterviewd over hun ervaring met de ziekte kanker, zoals Rudi van Dantzig, Henk Krol, Oger Lusink, Huub van der Lubbe. Persoonlijke verhalen die lezers kunnen helpen als zijzelf te maken krijgen met de ziekte. Het boek is op eigen initiatief en vrijwillige basis geschreven. Overigens hebben alle betrokkenen geheel belangeloos hun medewerking verleend, zodat de opbrengst van het boek, 40.000 euro, geheel naar
KWF Kankerbestrijding kon gaan. Eerste druk augustus 6.000, tweede druk oktober 1.500. Marleen Daniëls maakte de fotoportretten van de geïnterviewden.
De pers over Bekend met kanker:
 
 
Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, 8 juli 2006
Door Prof.dr. J. van Glijn
In mijn jeugd, de jaren ’40 en ’50 van de vorige eeuw, werd onder volwassenen alleen fluisterend gesproken over bekenden bij wie ‘de K’ was vastgesteld. Die mengeling van vrees en geheimzinnigheid is gelukkig aan het verdwijnen. Deels is dat het gevolg van toenemende mogelijkheden om kanker te behandelen, deels van de toenemende openheid die in ons land is ontstaan. Toch blijft het onderwerp beladen, omdat de diagnose kanker nu eenmaal verbonden is met de mogelijkheid van een naderende dood. Voor patiënten en hun naasten brengt dat verdriet met zich mee en voor de buitenwacht vaak een zekere gêne.
De onverbloemde verhalen van 25 ‘bekende Nederlanders’ (3 Belgen meegerekend) zijn bedoeld om de overgebleven barrières te helpen slechten. Overigens had ik niet meer dan 9 namen eerder gehoord; dat was geen verrassing, want ook op mijn spreekuur kan ik vaak niet meepraten over mediapersoonlijkheden. Maar in de tekst komen de personen goed tot leven, ondersteund door mooi belichte portretten (van Marleen Daniëls), onveranderlijk getooid met een glimlach. Bij ongeveer een derde is niet de patiënt zelf aan het woord, maar een ouder of een nabestaande.
Vanwege recente eigen ervaringen heb ik met graagte gelezen hoe anderen zijn omgegaan met de diagnose kanker, de nasleep en de onzekere prognose. Er is veel herkenbaar: het belang van familie (tevoren vaak achtergesteld bij het werk), het relativeren van zelfmedelijden door het besef dat er ook kinderen zijn met kanker, de voldoening waarmee velen terugzien op het leven tot dan toe en de behoefte om zoveel mogelijk aan het gewone leven deel te nemen en het niet alsmaar over de ziekte te hebben. Ook komt onvermijdelijk de medische zorg aan bod: chirurgen die meestal géén botteriken zijn en niet te vergeten de o zo belangrijke rol van verpleegkundigen. Een heel klein minpuntje is het gemis van een corrector voor de medische termen (zo is het ‘glioom’, niet ‘glucoom’).
Het valt te hopen dat ook veel thans gezonde lezers belangstelling voor dit boek zullen hebben, al was het maar omdat de samenstellers alle opbrengsten hebben bestemd voor KWF Kankerbestrijding.
 
P+ “Gratis schrijven tegen kanker”, door Christel Witteveen
Journaliste Willemijn van Benthem kreeg een aantal jaren geleden te horen dat haar moeder kanker had. Na negen maanden van chemokuren en slecht-nieuwsgesprekken overleed haar moeder aan de ziekte. Na het overlijden kwam
Van Benthem op het idee een boek te maken waarin bekende Nederlanders vertellen hoe het is om met kanker geconfronteerd te worden. In een van de vijfentwintig interviews vertelt Laura Fygi over het gevecht voor haar inmiddels achtjarige dochter die tot twee keer toe een hersentumor bleek te hebben. Verder
komen onder andere Sylvia Kristel, Eric Nordholt en Rudi van Dantzig aan het woord over de strijd met hun eigen kanker. Het boek ‘Bekend met kanker’ is bedoeld voor
mensen die ervaringen willen lezen van hoe anderen zijn omgegaan met de ziekte. Het unieke van dit boek is dat het een vrijwilligersproject betreft. De schrijfster zelf, fotografe Marleen Daniëls en uitgeverij Archipel hebben er allemaal belangeloos aan meegewerkt. De opbrengsten van het boek kunnen daarom in hun geheel gaan naar KWF Kankerbestrijding. ‘Bekend met kanker’, inmiddels bijna uitverkocht,
bracht tot nu toe ruim veertigduizend euro op. Van Benthem zelf is verrast door die opbrengst: “Het is fijn dat ik zo een bijdrage kan leveren aan meer financiële middelen voor onderzoek naar kanker. Misschien hoeven daardoor in de
toekomst minder mensen te sterven. Maar ik vind het wel zo fijn te horen dat mensen echt steun hebben aan mijn boek.” Zelf kan ze door alle interviews de dood van haar moeder beter relativeren. Maar het verdriet is er nog. “Ik zal mijn moeder altijd blijven missen.”